L’estiu és el moment de l’any on la natura està en el seu màxim esplendor, plena d’activitat i de vida. En la teoria de les 5 dinàmiques (Wu Xing), representa el foc, el màxim Yang, on l’energia té un moviment d’ascens. Com el foc, l’estiu és lluminós, calent, expansiu i radiant. És una època en què ens sentim plens de vitalitat, amb ganes de fer coses, relacionar-nos, compartir, gaudir...

La Medicina Tradicional Xinesa (MTX) relaciona l’estiu-foc amb el cor, considerat com el “governant”, ja que controla la resta d’òrgans i emocions. Impulsa la sang a través del cos i és la residència de l’esperit o Shen, entès com el conjunt del pensament, l’ànima i la consciència, i també com la totalitat de la força vital expressada a través de la personalitat.

El sistema cor està associat a:

- Budell prim, que separa el pur de l’impur -tant pel que fa als nutrients com a les emocions i pensaments.

- Pericardi, que protegeix el cor.

- San Jiao o Triple Escalfador, que no té equivalència en la anatomia occidental i té la funció purament energètica de regular la funció tèrmica del cos  i aportar energia als òrgans en les seves funcions de transport i transformació.

L’emoció relacionada amb el cor és l’alegria, encara que, com hem dit, és la seu de les 5 emocions principals: alegria, tristesa, ira, por i preocupació.

En estat de desequilibri, el cor sempre tindrà un excés de foc. Això provoca un estat de sobreexcitació i pèrdua del control de les emocions, que ens fa sentir una eufòria que ens pot fer tornar irritables, impacients, autoritaris i, inclús, violents.

En el nivell energètic, el desequilibri s’expressa en l’estancament de Qi o dispersió en totes les direccions, provocant palpitacions, taquicàrdies, nerviosisme i insomni.

Una alimentació adequada a l’època de l’any ens ajudarà a mantenir l’equilibri energètic. A l’estiu, on la fase Yang és més intensa, per tal de dispersar la calor i generar fluids al cos, es recomanen aliments frescos i que proporcionin humitat (aliments Yin): fruites i sucs, espinacs, cogombre, amanides, ordi, civada, tè verd o negre, aigua mineral... En contra del que estem acostumats, haurien d’evitar o rebaixar el consum de begudes fredes o gelats, perquè bloquegen l’energia digestiva de l’estomac.

Exercicis de QiGong com “El mico aixeca les potes” i “El mico agafa fruita” del sistema dels 5 animals (Wu Qin Xi), “Moure el cap i balancejar la cua” del sistema de les 8 Joies (Ba Duan Jin), o “Agafar un estrella i canviar la constel·lació” del sistema Yi Jin JIng, activen l’energia cardíaca i aporten equilibri emocional.


Cursos i Tallers

Properament

Taller de Da Wu Qigong (la Gran Dansa del Qigong)

Dissabte 13 d'Abril del 2019

de 10.00h a 13.30h,  i de 16.00h a 19.30h ,Centre Nírmala, Olot.

----------------------------------------

Taller: Qigong de la Dona de Jade

El Qigong de la Dona de Jade és un mètode de salut senzill, adaptable, potent i elegant que potencia la nostra salut buscant l’harmonia amb l’entorn, el fluir amb l’esdevenir de la natura i els seus cicles, l’equilibri Yin-Yang del cos ,del Qi intern i extern, la integració Jing (esència)-Qi (energia vital)-Shen (ment), la unificació Terra-Ésser Humà-Cel, l’estar present, ….el viure l’ARA.

Dissabte 18 de Maig de 9.30h a 13.30h. Asia Salud, carrer Provença 255, 4-2 Barcelona. asiasalud1@gmail.com

------------------------------------------

Curs mensual de NEI YANG GONG, un dissabte de cada mes, de febrer a juliol, grups al mati i a la tarda.

Centre VICSALUT, VIC

Inici 23 de Febrer

---------------------------------------

Cap de setmana de benestar! Ens retirem per connectar amb nosaltres, em preparat 2 dies de ioga, Chi Kung, música en directe, gongs i bols tibetans, en un lloc idíl·lic, envoltats de naturalesa a Can Benet Vives. Ens acompanyes?
Des de les 9h del dissabte fins desprès de dinar el diumenge.
Preu: 145€
Sí t'inscrius abans del 15 d'abril 130€
Vols més informació?
Contacte@centretao.cat
646 134 241