QI GONG (气功))

“ Mantenir l’ordre en lloc de corregir el desordre és el principi fonamental de la saviesa. Curar la malaltia després de que ha aparegut és com cavar un pou quan ja es té set, o com forjar les armes quan la guerra ja ha començat “. Nei Jing, s.II a.C.

L’èmfasi en la prevenció de les malalties abans de que és manifestin és un  dels pilars bàsics de la medicina tradicional xinesa, de tal manera que en l’antiguitat, el metge del poble rebia com a  sou uns diners de cada família sempre que tinguessin salut, ja que així podrien treballar. Si es posaven malalts, el metge deixava de cobrar. Així doncs, el metges fomentaven entre la població una vida saludable basada en l’harmonia amb els cicles naturals, la bona alimentació i l’exercici:

De entre tots aquests mètodes utilitzats en l’antiga Xina per preservar la salut destaca el QiGong (Chi Kung), que podríem traduir com “cultiu de l’energia vital” i consisteix en la pràctica d’exercicis físics que mitjançant el moviment i la respiració s’optimitza la producció, circulació i conservació de l’Energia Vital (Qi) a més a més de corregir desequilibris energètics en l’interior del nostre cos amb la finalitat d’augmentar el nostre benestar físic, emocional i mental.

Al formar part actualment del sistema sanitari públic Xinès, en els darrers anys s’han fet estudis científics que han demostrat l’eficàcia del Qigong en malalties del sistema cardiovascular, respiratori, digestiu, endocrí, immunitari i locomotor.

El terme Qigong és un neologisme, difós en la dècada dels anys 50 per englobar totes les tècniques mil·lenàries destinades a la salut i longevitat com :

 El Tu Na (Inspirar i Expirar), Dao Yin (Guiar el flux de vitalitat), Xing Qi (Promoure la respiració), Zuo Chan (Seure i meditar),  Zuo Wang (Seure a Pau), Yang Sheng (Nodrir el principi vital) i sèries d’exercisis com : Wu Qin Xi (els 5 animals), Ba Duan Jin (8 joies), Liu Zi Jue  (6 sons curatius), Yi Jin Jing  (canvi muscle – tendó o QiGong Shaolin) entre altres.

Totes aquestes tècniques i seriés han de tenir un nucli en comú per estar considerats dins la categoria de QiGong: son exercicis que busquen l’autocuració mitjançant tres principis bàsics :

Tiao Xing: Regular la posició de cos.

Tiao Xi: Regular la respiració.

Tiao Xin: Regular la ment.

 

Cursos i Tallers

Properament

Taller de Da Wu Qigong (la Gran Dansa del Qigong)

Dissabte 13 d'Abril del 2019

de 10.00h a 13.30h,  i de 16.00h a 19.30h ,Centre Nírmala, Olot.

----------------------------------------

Taller: Qigong de la Dona de Jade

El Qigong de la Dona de Jade és un mètode de salut senzill, adaptable, potent i elegant que potencia la nostra salut buscant l’harmonia amb l’entorn, el fluir amb l’esdevenir de la natura i els seus cicles, l’equilibri Yin-Yang del cos ,del Qi intern i extern, la integració Jing (esència)-Qi (energia vital)-Shen (ment), la unificació Terra-Ésser Humà-Cel, l’estar present, ….el viure l’ARA.

Dissabte 18 de Maig de 9.30h a 13.30h. Asia Salud, carrer Provença 255, 4-2 Barcelona. asiasalud1@gmail.com

------------------------------------------

Curs mensual de NEI YANG GONG, un dissabte de cada mes, de febrer a juliol, grups al mati i a la tarda.

Centre VICSALUT, VIC

Inici 23 de Febrer

---------------------------------------

Cap de setmana de benestar! Ens retirem per connectar amb nosaltres, em preparat 2 dies de ioga, Chi Kung, música en directe, gongs i bols tibetans, en un lloc idíl·lic, envoltats de naturalesa a Can Benet Vives. Ens acompanyes?
Des de les 9h del dissabte fins desprès de dinar el diumenge.
Preu: 145€
Sí t'inscrius abans del 15 d'abril 130€
Vols més informació?
Contacte@centretao.cat
646 134 241