Taiji Yangsheng Zhang (太极养生杖)

En la cultura tradicional de salut de la Xina, des de fa molt temps és una pràctica habitual exercitar-se amb un instrument com un pal. A les Imatges dels Exercicis de Daoyin excavades a la tomba Mawangdui de la dinastia Han (206 aC-220 dC), hi ha dues il·lustracions de figures en diferents postures empunyant pals. Són, de lluny, el document més antic per ensenyar a les persones com mantenir-se en forma mitjançant exercicis de pal.

TaiJi YangSheng Zhang Qigong va ser creat per l'Associació Xinesa de Qigong de la Salut per millorar la salut, el benestar i promoure la longevitat. Es segueixen els principis  de la medicina tradicional xinesa mitjançant l'equilibri del yin i el yang. Els exercicis són elegants, fàcils d'aprendre, i son adequats per a persones de totes les edats. Ajuda a curar malalties, millorar la salut i allargar la vida.

Consta de vuit exercicis realitzats amb un pal (canya), que es converteix en una extensió del cos. El pal s'utilitza per donar massatges als òrgans interns, estimular punts de pressió, estirar els músculs i tendons, coordinar la respiració i calmar la ment. La pràctica del Taiji Yang Sheng Zhang Qigong ajuda a corregir problemes de postura i l'esquena, enfortir les articulacions, i equilibrar el txi del cos. És molt recomanable per a les persones amb les espatlles, el coll i el canell queixes causa d'una lesió accidental, un estil de vida sedentari o lesions per esforç repetitiu.

Aquest mètode de QiGong treballa mitjançant extensions, flexions i rotacions la columna vertebral: lumbar, dorsal i cervical. Reeduca i corregeix defectes originats en la mala postura. Treballa de forma isomètrica ambdues parts del cos, obre la cintura escapular i alinea les espatlles.

Els exercicis de QiGong amb bastó actuen sobre el sistema múscul esquelètic de l'esquena pel que són molt adequats per prevenir i mitigar la lumbàlgia i la cerviàlgia.

cliqueu aquï per veure el video de la IHQA en format mirall

Cursos i Tallers

Properament

Taller de Da Wu Qigong (la Gran Dansa del Qigong)

Dissabte 13 d'Abril del 2019

de 10.00h a 13.30h,  i de 16.00h a 19.30h ,Centre Nírmala, Olot.

----------------------------------------

Taller: Qigong de la Dona de Jade

El Qigong de la Dona de Jade és un mètode de salut senzill, adaptable, potent i elegant que potencia la nostra salut buscant l’harmonia amb l’entorn, el fluir amb l’esdevenir de la natura i els seus cicles, l’equilibri Yin-Yang del cos ,del Qi intern i extern, la integració Jing (esència)-Qi (energia vital)-Shen (ment), la unificació Terra-Ésser Humà-Cel, l’estar present, ….el viure l’ARA.

Dissabte 18 de Maig de 9.30h a 13.30h. Asia Salud, carrer Provença 255, 4-2 Barcelona. asiasalud1@gmail.com

------------------------------------------

Curs mensual de NEI YANG GONG, un dissabte de cada mes, de febrer a juliol, grups al mati i a la tarda.

Centre VICSALUT, VIC

Inici 23 de Febrer

---------------------------------------

Cap de setmana de benestar! Ens retirem per connectar amb nosaltres, em preparat 2 dies de ioga, Chi Kung, música en directe, gongs i bols tibetans, en un lloc idíl·lic, envoltats de naturalesa a Can Benet Vives. Ens acompanyes?
Des de les 9h del dissabte fins desprès de dinar el diumenge.
Preu: 145€
Sí t'inscrius abans del 15 d'abril 130€
Vols més informació?
Contacte@centretao.cat
646 134 241