Taiji Yangsheng Zhang (太极养生杖)

En la cultura tradicional de salut de la Xina, des de fa molt temps és una pràctica habitual exercitar-se amb un instrument com un pal. A les Imatges dels Exercicis de Daoyin excavades a la tomba Mawangdui de la dinastia Han (206 aC-220 dC), hi ha dues il·lustracions de figures en diferents postures empunyant pals. Són, de lluny, el document més antic per ensenyar a les persones com mantenir-se en forma mitjançant exercicis de pal.

TaiJi YangSheng Zhang Qigong va ser creat per l'Associació Xinesa de Qigong de la Salut per millorar la salut, el benestar i promoure la longevitat. Es segueixen els principis  de la medicina tradicional xinesa mitjançant l'equilibri del yin i el yang. Els exercicis són elegants, fàcils d'aprendre, i son adequats per a persones de totes les edats. Ajuda a curar malalties, millorar la salut i allargar la vida.

Consta de vuit exercicis realitzats amb un pal (canya), que es converteix en una extensió del cos. El pal s'utilitza per donar massatges als òrgans interns, estimular punts de pressió, estirar els músculs i tendons, coordinar la respiració i calmar la ment. La pràctica del Taiji Yang Sheng Zhang Qigong ajuda a corregir problemes de postura i l'esquena, enfortir les articulacions, i equilibrar el txi del cos. És molt recomanable per a les persones amb les espatlles, el coll i el canell queixes causa d'una lesió accidental, un estil de vida sedentari o lesions per esforç repetitiu.

Aquest mètode de QiGong treballa mitjançant extensions, flexions i rotacions la columna vertebral: lumbar, dorsal i cervical. Reeduca i corregeix defectes originats en la mala postura. Treballa de forma isomètrica ambdues parts del cos, obre la cintura escapular i alinea les espatlles.

Els exercicis de QiGong amb bastó actuen sobre el sistema múscul esquelètic de l'esquena pel que són molt adequats per prevenir i mitigar la lumbàlgia i la cerviàlgia.

cliqueu aquï per veure el video de la IHQA en format mirall

Cursos i Tallers

Properament

Taller de Flexibilització i Enfortiment de la columna

Apendrem exercisis per la columna basats en la Medicina Tradicional Xinesa i el Qigong per tal de donar flexibilitat i tonificació a la columna i prevenir així molèsties, dolor i patologíes comunes de la columna. Podeu assistir a les 4 classes o a sessions individuals. 

Grup de tarda, els dijous a les 19h, grup de matí, els divendres a les 9.30h.

Places limitades!!

4 sessions al més d'Agost., a centre cívic el Palmàs, Sant Joan de les Abadesses.