Wu Qin Xi (五禽戏)

El creador del joc dels cinc animals (wuqinxi) va ser el metge Hua Tuo de finals de la dinastia Han de l'Est (anys 125-220). Se li va conèixer com el "curador miraculós", destacant en amplis camps de la medicina tant l'externa com la interna, ginecologia, acupuntura, cirurgia i teràpies físiques com a tractament físic.

Aquests exercicis estan inspirats en pràctiques xamàniques molt antigues de caràcter ritual i guerrer. En la societat primitiva xinesa solia adorar a tot el que estigués vinculat amb la vida de l'home, des de fenòmens naturals, animals salvatges i també passions pertanyents al marc de la personalitat com el valor, la ira o la por. En textos clàssics xinesos es conserven descripcions d'activitats cerimonials així com tòtems del drac, la serp, el cavall, el bou, el porc, l'ovella, el peix, el llop, l'ós, l'àguila i l’abella. La por, desconeixement o indefensió davant la majoria de la fauna salvatge o la incapacitat per domesticar crea rituals per procurar favor, atorgant-los categoria de déus per mitjà de l'adoració obtenir alguna recompensa.

Relacionant-t’ho amb els cinc elements i la seva correspondència amb els diferents òrgans, el Dr Hua Tuo es va inspirar en els moviments i comportament de 5 animals característics de la fauna xinesa per crear una sèrie d'exercicis de Qi Gong, considerat com a combinació de Qi Gong estàtic i dinàmic, actuant alhora sobre l'elasticitat, l'enfortiment, la concentració i el mimetisme, de manera que el practicant s'identifiqui amb l'animal, obtenint un doble efecte: el moviment físic i el valor intrínsec de l'animal que s'intenta imitar. Tradicionalment els animals són el tigre, el cérvol, l'ós, el mico i la grua, existint variants com la serp o el drac.

cliqueu aquï per veure el video de la IHQA en format mirall

Cursos i Tallers

Properament

Taller de Da Wu Qigong (la Gran Dansa del Qigong)

Dissabte 13 d'Abril del 2019

de 10.00h a 13.30h,  i de 16.00h a 19.30h ,Centre Nírmala, Olot.

----------------------------------------

Taller: Qigong de la Dona de Jade

El Qigong de la Dona de Jade és un mètode de salut senzill, adaptable, potent i elegant que potencia la nostra salut buscant l’harmonia amb l’entorn, el fluir amb l’esdevenir de la natura i els seus cicles, l’equilibri Yin-Yang del cos ,del Qi intern i extern, la integració Jing (esència)-Qi (energia vital)-Shen (ment), la unificació Terra-Ésser Humà-Cel, l’estar present, ….el viure l’ARA.

Dissabte 18 de Maig de 9.30h a 13.30h. Asia Salud, carrer Provença 255, 4-2 Barcelona. asiasalud1@gmail.com

------------------------------------------

Curs mensual de NEI YANG GONG, un dissabte de cada mes, de febrer a juliol, grups al mati i a la tarda.

Centre VICSALUT, VIC

Inici 23 de Febrer

---------------------------------------

Cap de setmana de benestar! Ens retirem per connectar amb nosaltres, em preparat 2 dies de ioga, Chi Kung, música en directe, gongs i bols tibetans, en un lloc idíl·lic, envoltats de naturalesa a Can Benet Vives. Ens acompanyes?
Des de les 9h del dissabte fins desprès de dinar el diumenge.
Preu: 145€
Sí t'inscrius abans del 15 d'abril 130€
Vols més informació?
Contacte@centretao.cat
646 134 241