Jing Zhui Gong (颈椎功)

La cervicàlgia es manifesta amb un conjunt de símptomes causada per un espasme muscular, l'esquinç del coll, la prolongació del treball repetitiu, factors emocionals i l'estrès. Altres motius per al dolor en el coll són la malaltia degenerativa del disc, l'hèrnia discal o un nervi aprimat

El dolor és sovint continu i molest, agreujat pel moviment del coll. En casos severs, el coll es torna rígid i el menor moviment indueix a un dolor agut. Altres símptomes associats amb el dolor al coll són entumiment, formigueig, tendresa, sensació de plenitud, vertigen i glàndules inflamades. Els canvis patològics de les vèrtebres cervicals produeixen a llarg termini, osteofitosi, protrusió, hèrnia discal o hipertròfia dels lligaments, ocasionant irritació o pressió a nivell de la medul·la, dels nervis i de les artèries cervicals. Els símptomes més comuns són els següents: dolors a la zona cervical, contractures cervicals, cefalea, vertígens, entumiment dels membres superiors i sensació de formigueig als dits de la mà.

Aquests símptomes afecten molt als pacients, amb influència negativa en el seu treball i activitats quotidianes. Els pacients pateixen de dolor i limitacions dels moviments cervicals, dormen malament o pateixen de canvis d'humor. El tractament amb medicaments antiinflamatoris, no només té molts efectes secundaris, a més el seu efecte analgèsic és limitat en el temps.

El sistema de Qigong per a les cervicals fou creat per un equip de metges del Hospital de Qigong Mèdic de Heibei dirigits per la doctora Liu Yafei per respondre a la petició del ministeri de sanitat de la República Popular Xina. El treball d’investigació en pacients de cervicàlgia durar tres anys. Després dels excel·lents resultats obtinguts, l’any 1991 el govern xinés va atorgar a l’equip mèdic el premi a la millor labor científica.

El mètode és fàcil d’aprendre i practicar correctament, consta de una primera sèrie de 11 exercissis drets on movilitzem i enfortim tota la columna i la cintura escapular, iuna segona sèrie de 8 exercissis de treball cervical que es realitzen assegut. Te una durada aproximada de 40 minuts, aconseguint un equilibri energètic a la zona cervical i esdevenint un mètode profilàctic i curatiu que es realitza per si mateix o com a complement d’una teràpia occidental o oriental.

exercissis Jing Zhui Gong assegut

 

 

Cursos i Tallers

Properament

Taller de Flexibilització i Enfortiment de la columna

Apendrem exercisis per la columna basats en la Medicina Tradicional Xinesa i el Qigong per tal de donar flexibilitat i tonificació a la columna i prevenir així molèsties, dolor i patologíes comunes de la columna. Podeu assistir a les 4 classes o a sessions individuals. 

Grup de tarda, els dijous a les 19h, grup de matí, els divendres a les 9.30h.

Places limitades!!

4 sessions al més d'Agost., a centre cívic el Palmàs, Sant Joan de les Abadesses.