Jing Zhui Gong (颈椎功)

La cervicàlgia es manifesta amb un conjunt de símptomes causada per un espasme muscular, l'esquinç del coll, la prolongació del treball repetitiu, factors emocionals i l'estrès. Altres motius per al dolor en el coll són la malaltia degenerativa del disc, l'hèrnia discal o un nervi aprimat

El dolor és sovint continu i molest, agreujat pel moviment del coll. En casos severs, el coll es torna rígid i el menor moviment indueix a un dolor agut. Altres símptomes associats amb el dolor al coll són entumiment, formigueig, tendresa, sensació de plenitud, vertigen i glàndules inflamades. Els canvis patològics de les vèrtebres cervicals produeixen a llarg termini, osteofitosi, protrusió, hèrnia discal o hipertròfia dels lligaments, ocasionant irritació o pressió a nivell de la medul·la, dels nervis i de les artèries cervicals. Els símptomes més comuns són els següents: dolors a la zona cervical, contractures cervicals, cefalea, vertígens, entumiment dels membres superiors i sensació de formigueig als dits de la mà.

Aquests símptomes afecten molt als pacients, amb influència negativa en el seu treball i activitats quotidianes. Els pacients pateixen de dolor i limitacions dels moviments cervicals, dormen malament o pateixen de canvis d'humor. El tractament amb medicaments antiinflamatoris, no només té molts efectes secundaris, a més el seu efecte analgèsic és limitat en el temps.

El sistema de Qigong per a les cervicals fou creat per un equip de metges del Hospital de Qigong Mèdic de Heibei dirigits per la doctora Liu Yafei per respondre a la petició del ministeri de sanitat de la República Popular Xina. El treball d’investigació en pacients de cervicàlgia durar tres anys. Després dels excel·lents resultats obtinguts, l’any 1991 el govern xinés va atorgar a l’equip mèdic el premi a la millor labor científica.

El mètode és fàcil d’aprendre i practicar correctament, consta de una primera sèrie de 11 exercissis drets on movilitzem i enfortim tota la columna i la cintura escapular, iuna segona sèrie de 8 exercissis de treball cervical que es realitzen assegut. Te una durada aproximada de 40 minuts, aconseguint un equilibri energètic a la zona cervical i esdevenint un mètode profilàctic i curatiu que es realitza per si mateix o com a complement d’una teràpia occidental o oriental.

exercissis Jing Zhui Gong assegut

 

 

Cursos i Tallers

Properament

Taller de Da Wu Qigong (la Gran Dansa del Qigong)

Dissabte 13 d'Abril del 2019

de 10.00h a 13.30h,  i de 16.00h a 19.30h ,Centre Nírmala, Olot.

----------------------------------------

Taller: Qigong de la Dona de Jade

El Qigong de la Dona de Jade és un mètode de salut senzill, adaptable, potent i elegant que potencia la nostra salut buscant l’harmonia amb l’entorn, el fluir amb l’esdevenir de la natura i els seus cicles, l’equilibri Yin-Yang del cos ,del Qi intern i extern, la integració Jing (esència)-Qi (energia vital)-Shen (ment), la unificació Terra-Ésser Humà-Cel, l’estar present, ….el viure l’ARA.

Dissabte 18 de Maig de 9.30h a 13.30h. Asia Salud, carrer Provença 255, 4-2 Barcelona. asiasalud1@gmail.com

------------------------------------------

Curs mensual de NEI YANG GONG, un dissabte de cada mes, de febrer a juliol, grups al mati i a la tarda.

Centre VICSALUT, VIC

Inici 23 de Febrer

---------------------------------------

Cap de setmana de benestar! Ens retirem per connectar amb nosaltres, em preparat 2 dies de ioga, Chi Kung, música en directe, gongs i bols tibetans, en un lloc idíl·lic, envoltats de naturalesa a Can Benet Vives. Ens acompanyes?
Des de les 9h del dissabte fins desprès de dinar el diumenge.
Preu: 145€
Sí t'inscrius abans del 15 d'abril 130€
Vols més informació?
Contacte@centretao.cat
646 134 241