XING QI YAN SHOU FA (行气延寿法)

Xing Qi Yan Shou Fa significa harmonitzar el Qi per tenir una llarga vida. Els seus moviments inclouen elements propis del Qigong, automassatge, pressió en determinats punts y també fonació de so.

Aquest segon mètode del sistema Nei Yang Gong es centra en la mobilització i harmonització de Qi i Xue per a regular les funcions del òrgans interns.

En els 6 primers exercicis s’utilitza la respiració SUAU: inspirar, expirar i apnea promou l’energia Yin i humidifica els òrgans Yin ( pulmons, cor, melsa, fetge i ronyons). En els segons 6 exercicis s’aplica la respiració FERMA: inspirar, apnea i expirar, promou l’energia Yang i drena els òrgans Yang (budell prim, gruixut, bufeta, vesícula biliar i estómac).

La forma també inclou la respiració talonar, la respiració explosiva y la respiració natural.

Si hi ha dificultats en el seguiment dels patrons de respiració es pot respirar de forma natural o adaptar el patró de respiració d'acord als moviments.

Es realitzen diverses postures d’equilibri que reforcen la capacitat d’atenció i concentració.

La forma, que es fa amb 4 repeticions de cada exercici té una duració aproximada de 30 min.

cliqueu aquí per veure un video de demostració de la forma

Cursos i Tallers

Properament

Taller de Flexibilització i Enfortiment de la columna

Apendrem exercisis per la columna basats en la Medicina Tradicional Xinesa i el Qigong per tal de donar flexibilitat i tonificació a la columna i prevenir així molèsties, dolor i patologíes comunes de la columna. Podeu assistir a les 4 classes o a sessions individuals. 

Grup de tarda, els dijous a les 19h, grup de matí, els divendres a les 9.30h.

Places limitades!!

4 sessions al més d'Agost., a centre cívic el Palmàs, Sant Joan de les Abadesses.