ca CA en EN fr FR es ES
Qigong de la Dona de Jade.
 
Aquest poderós mètode de salut es dirigeix en especial a les necessitats del cos de la dona. Ajuda a generar sang, nodrir el fetge, equilibrar les emocions i sanar altres malalties psíquiques. És indicat per patologies derivades de desordres ginecològics i permet que l’etapa de la menopausa sigui més fluida i natural. Cal dir que la pràctica Qigong de la Dona de Jade també beneficia l’home, en especial qui pateix de problemes circulatoris i de fetge. 
 

Amb la pràctica del Qigong de la Dona de Jade (i el Qigong en general) busquem la integració dels Tres Tresors per restablir l’harmonia natural de Qi, Jing-Qi-Shen integrats i continu procés de transformació asseguren un natural i saludable funcionament de totes les funcions vitals del nostre cos. Unificar els Tres Tresors és unificar Cos, Respiració i Ment, és la unitat d’acció, emoció i pensament, és tornar a ser Un amb la natura, és fluir amb el Tao.

Beneficis de la pràctica:

A través de l’obertura del punt Tan Zhong s’incrementa i purifica el Qi i la Sang , ja que l’alquímia taoista  considera aquest punt con la font de Qi i sang de la dona. És un punt indicat per tractar problemes en la circulació de Qi en el tòrax, així com patologies de Pulmó, evitant el estancament i descens patològic  del Qi, ajuda al Cor en la seva funció d’impulsar la sang i és indicat per totes les patologies relacionades amb els pits.

Duran la seva vida reproductiva, la dona necessita un abundant subministrament  de sang per assegurar un funcionament normal del sistema ginecològic. El Fetge emmagatzema i regula la distribució de sang al cos, per tant és clau per la salut i vitalitat de l’úter i els ovaris. Si el Fetge no emmagatzema sang suficient provoca amenorrea, si ho fa en excés, el sagnat serà massa abundant, i si s’estanca, les regles tendeixen a ser més doloroses del normal i és una factor important en l’aparició de sequedat vaginal i altres disfuncions sexuals, infertilitat i agreuja els símptomes de la menopausa. Degut al recorregut del meridià de Fetge, l’incorrecte circulació de  Qi pot portar a l’aparició de càncer de pit.

Durant la menopausa o com es coneix a Xina , Segona Primavera, la Melsa va perdent la capacitat de produir Sang, Qi i altres fluids corporals que hidraten el cos, apareixen símptomes de sequedat al cabell, pell, ulls i també restrenyiment. Amb aquesta disminució de l’energia Yin es perd la capacitat d’equilibrar el Yang, com a resultat apareix la Calor, sobretot a la part superior del cos. Aquesta situació s’agreuja si hi ha estancament de qi de Fetge, ja que l’estancament de qi provoca calor i a més a més circula menys sang, disminuint més el Yin. La Calor i la falta de sang alteraran el Cor, on resideix el Shen (ment, esperit,...) provocant estats de nerviosisme, insomni, ansietat o problemes de memòria.

El Fetge també tonifica els muscles, filtra la sang , estimula la digestió i equilibra les emocions i és, junt al Pulmó, el principal responsable d’assegurar la lliure circulació de Qi al cos, que anomenem qiji. Al controlar els moviments d’ascens i expansió controla tots els moviments del Qi al cos (inclòs els de descens). Si el Fetge està equilibrat, circula en sentit normal tant el Qi ascendent de Melsa com els Qi descendent d’estómac, budells i les funcions descendents de la menstruació i evacuació d’orina. La fluïdesa de les emocions depèn de la fluïdesa del moviment del Qi, de manera que desequilibris al Fetge alteren les emocions donant quadres de frustració, tristesa, còlera. Etc

La sèrie d’exercicis de Qigong de la Dona de Jade posa èmfasi en l’obertura i estimulació del Tan Zhong, a regular i tonificar el Fetge i la Melsa  estimulant la circulació de Qi en els seus meridians i activant punts com el Zhangmen 13F. També s’activa la zona pelviana estimulant el meridià de cintura o Dai Mai o mobilitzant la zona en l’exercici “el ball de la serp de Jade”. Finalment ens nodrim del Qi del Cel (Yang) i del Qi de la Terra (Yin) per ajudar a equilibrar el nostre Qi intern.

El Qigong de la Dona de Jade és un mètode de salut senzill, adaptable, potent i elegant que potencia la nostra salut buscant l’harmonia amb l’entorn, el fluir amb l’esdevenir de la natura i els seus cicles, l’equilibri Yin-Yang del cos ,del  Qi intern i extern, la integració Jing-Qi-Shen, la unificació Terra-Ésser Humà-Cel, l’estar present, ....el viure l’ARA.
 
El video de la forma complerta el pots veure a continuació.....
 

Cursos i Tallers

Properament

Estem preparant nous vídeos per facilitar-te la practica del sistema "Nei Yang Gong"

Tots el videos els pots veure en el canal de YouTube RAUL VERDAGUER