ca CA en EN fr FR es ES

Wu Qin Xi (五禽戏)

El creador del joc dels cinc animals (wuqinxi) va ser el metge Hua Tuo de finals de la dinastia Han de l'Est (anys 125-220). Se li va conèixer com el "curador miraculós", destacant en amplis camps de la medicina tant l'externa com la interna, ginecologia, acupuntura, cirurgia i teràpies físiques com a tractament físic.

Aquests exercicis estan inspirats en pràctiques xamàniques molt antigues de caràcter ritual i guerrer. En la societat primitiva xinesa solia adorar a tot el que estigués vinculat amb la vida de l'home, des de fenòmens naturals, animals salvatges i també passions pertanyents al marc de la personalitat com el valor, la ira o la por. En textos clàssics xinesos es conserven descripcions d'activitats cerimonials així com tòtems del drac, la serp, el cavall, el bou, el porc, l'ovella, el peix, el llop, l'ós, l'àguila i l’abella. La por, desconeixement o indefensió davant la majoria de la fauna salvatge o la incapacitat per domesticar crea rituals per procurar favor, atorgant-los categoria de déus per mitjà de l'adoració obtenir alguna recompensa.

Relacionant-t’ho amb els cinc elements i la seva correspondència amb els diferents òrgans, el Dr Hua Tuo es va inspirar en els moviments i comportament de 5 animals característics de la fauna xinesa per crear una sèrie d'exercicis de Qi Gong, considerat com a combinació de Qi Gong estàtic i dinàmic, actuant alhora sobre l'elasticitat, l'enfortiment, la concentració i el mimetisme, de manera que el practicant s'identifiqui amb l'animal, obtenint un doble efecte: el moviment físic i el valor intrínsec de l'animal que s'intenta imitar. Tradicionalment els animals són el tigre, el cérvol, l'ós, el mico i la grua, existint variants com la serp o el drac.

cliqueu aquï per veure el video de la IHQA en format mirall

Cursos i Tallers

Properament

Estem preparant nous vídeos per facilitar-te la practica del sistema "Nei Yang Gong"

Tots el videos els pots veure en el canal de YouTube RAUL VERDAGUER