ca CA en EN fr FR es ES

Yi Jin Xing Qi Fa (易筋行气法)

Aquest és el primer mètode dinàmic del sistema Nei Yang Gong o Qigong Mèdic, consta de 12 moviments i la seva traducció aproximada seria “Mètode per enfortir els muscles i els tendons i harmonitzar l’energia”.

Aquest mètode es centra especialment en la columna vertebral mitjançant extensió, flexió i rotació coordinant amb el moviment d’espatlles, colzes, canells, malucs, genolls i turmells. El seu propòsit es flexibilitzar muscles i tendons, activar determinats punt energètics i harmonitzar la circulació del Qi als meridians.

En els 6 primers exercicis s’utilitza la respiració SUAU: inspirar, expirar i apnea promou l’energia Yin i humidifica els òrgans Yin ( pulmons, cor, melsa, fetge i ronyons). En els segons 6 exercicis s’aplica la respiració FERMA: inspirar, apnea i expirar, promou l’energia Yang i drena els òrgans Yang (budell prim, gruixut, bufeta, vesícula biliar i estómac).

Si hi ha dificultats en el seguiment dels patrons de respiració es pot respirar de forma natural o adaptar el patró de respiració d'acord als moviments.

Cursos i Tallers

Properament

Estem preparant nous vídeos per facilitar-te la practica del sistema "Nei Yang Gong"

Tots el videos els pots veure en el canal de YouTube RAUL VERDAGUER